Gå i Kødet på Bibelen

AFLYST: Alle fire kursusdage i 2020 er desværre aflyst grundet regeringens tiltag mod smitte af coronavirus.
Kurset finder i stedet sted i foråret 2021, den 19.-20. marts og den 16.-17. april – der vil blive mulighed for at ansøge på ny.

Der står ikke noget om et æble. Frugt, men ikke æble. Der står heller ikke noget om tre vise mænd. Der er bare et tilfældigt antal. Og der står intet om et ’intet’. Verden skabes derfor måske i virkeligheden ud af kaos eller uorden?

For tredje gang udbyder Grundtvig-Akademiet kurset Gå i Kødet på Bibelen, specifikt henvendt til forfattere og sangskrivere og arrangeret i samarbejde med Bibelselskabet, Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere. ’Gå i Kødet på Bibelen’ dykker ned i Bibelen for at finde ud af, hvad der egentlig står – bagom vores indgroede forventninger til en fælles kulturarv. Samtidig giver kurset et indblik i, hvordan Bibelen er blevet til som tekstsamling, hvilke kulturer teksterne er opstået i og hvilke kilder, der går forud. De forskellige forfattere, stemmer, sociokulturelle strategier og teologier, som taler med og mod hinanden i den bibelske tekstsamling, bliver diskuteret, og en række temaer, som går på tværs i flere af teksterne, vil blive undersøgt – herunder temaer som ’mad og identitet’ og ’børneofringer’. En del af kurset vil også kigge nærmere på de sproglige overvejelser i forhold til spørgsmålet om oversættelse af Bibelen til dansk.

Fokus på kurset er således ikke så meget på Bibelens receptionshistorie i fx kunst og litteratur som ’Bibelen selv’. Kurset henvender sig til forfattere og kunstnere, der ønsker at arbejde med Bibelen som kulturel kilde bag om receptionshistorien. Formen varierer mellem forelæsninger og tematiske tekstlæsninger og diskussioner.

(OBS: AFLYST i 2020) Kurset løber over fire dage: 17.-18. april + 15.-16. maj 2020, alle dage 10.30-16.30 på Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Undervisere: Pablo Llambías, Kasper Dalgaard, Hans J. Lundager Jensen, Anne Katrine de Hemmer Gudme, Martin Ehrensvärd og Gitte Buch-Hansen

Tilmelding foregår via Dansk Forfatterforening. Læs nærmere på deres hjemmeside her: Gå i kødet på Bibelen