fbpx

Aspargestærte

Kategorier

Sofies Mad, Vegetar
Foto: Andreas Berheide/ photocase

Tærtedej:
100 gr. Smør
200 gr. Hvedemel (bland evt. lidt grahamsmel i)
2 spsk. Vand
1/2 tsk. Salt

Smuldr smør i melet og saml dejen med vand. Lad hvile på køl i ca. 1/2 time.
Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik huller med en gaffel og forlag i ovnen i ca. 15 min. ved 190 grader.

Tærtefyld:

1 bdt. Asparges
3 æg
1 dl fløde
175 gr. Rygeost.
1 spsk. Dijonsennep.
Salt og peber.

Pisk æg, fløde, sennep, salt og peber sammen i en skål. Smuldr rygesoten op i.
Skær de nederste 2-3 cm. af aspargesene og del dem på midten.
Hæld æggemassen op i den forbagte tærtebund og fordel aspargesene ovenpå.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Tærten kan serveres som den er til frokostbordet eller som tilbehør. Fx til lam. Vil du se flere opskrifter med lam, kan du gå på opdagelse i Sofies opskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *