fbpx

Links til andre Grundtvigsteder

Her kan du finde mere om Grundtvig

 

Grundtvigs Værker – Hele skrifter af Grundtvig, sange, tidsskrifter m.m., elektronisk tilgængelige med kommentarer og fritekstsøgning. Arbejdet med teksterne udføres af Center for Grundtvigforskning og forventes færdigt i 2030. Der ligger mange tekster klar til brug, bl.a. Skolen for Livet og Academiet i Soer fra 1838 med indledning om værkets tilblivelse og Grundtvigs forhold til datidens skolevæsen.

Grundtvig-Studier – Årbog med artikler om Grundtvig, primært på dansk/engelsk. Skrevet af anerkendte Grundtvigforskere fra ind- og udland. Med søgefunktion. Bortset fra nyeste årgange ligger årbog, og søgemuligheder i alle tekster, elektronisk tilgængelig.

Slægtforskernes Bibliotek – Breve til og fra Grundtvig, Grundtvigs erindringer og andres erindringer om Grundtvig, samt en mængde andet spændende kan læses på “slaegtsbibliotek.dk“. Søg på “Grundtvig” og dyk ned i det hele.

Kaliope – Brugeropdateret samling af ældre lyrik, herunder en del Grundtvig, bl.a. Nyaars-Morgen fra 1824 og sangværket bind 1 og 2 i moderne transskribering

Arkiv for Dansk Litteratur – Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Det Kongelige Bibliotek har denne side med bl.a. Holger Begtrups 10 binds udvalg af Grundtvigs skrifter fra 1904-09. Søgefunktion, værkliste og forfatterportræt.

Aarhus Universitetsforlag – Bøger til salg, om Grundtvig og bearbejdelse af Grundtvigs tekster. Flere af titlerne er på engelsk.

Auktionskataloget over Grundtvigs Bogsamling: Fortegnelse over N.F.S. Grundtvigs Bibliothek, 1873

Tidsskriftet Fønix har flere online artikler af Grundtviginteresse, bl.a. denne af Mogens Müller om Grundtvig, Irenæus og den mageløse opdagelse

Højskolehistorisk Forening med liste over højskoler fra 1842-2021

 

 

Du er velkommen til at kontakte Grundtvig-Biblioteket og få hjælp til at finde rundt på ovennævnte sites: tlf. 4193 9003 / bibliotek@vartov.dk