Links til andre Grundtvigsteder

Her kan du finde mere om Grundtvig

 

Grundtvigs Værker – Hele skrifter af Grundtvig, sange, tidsskrifter m.m., elektronisk tilgængelige med kommentarer og fritekstsøgning. Arbejdet med teksterne udføres af Grundtvig Centeret og forventes færdigt i 2030. Der ligger mange tekster klar til brug, bl.a. Skolen for Livet og Academiet i Soer fra 1838 med indledning om værkets tilblivelse og Grundtvigs forhold til datidens skolevæsen.

Grundtvig-Studier – Årbog med artikler om Grundtvig, primært på dansk/engelsk. Skrevet af anerkendte Grundtvigforskere fra ind- og udland. Med søgefunktion. Bortset fra nyeste årgange ligger årbog, og søgemuligheder i alle tekster, elektronisk tilgængelig.

Kaliope – Brugeropdateret samling af ældre lyrik, herunder en del Grundtvig, bl.a. Nyaars-Morgen fra 1824 og sangværket bind 1 og 2 i moderne transskribering

Arkiv for Dansk Litteratur – Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Det Kongelige Bibliotek har denne side med bl.a. Holger Begtrups 10 binds udvalg af Grundtvigs skrifter fra 1904-09. Søgefunktion, værkliste og forfatterportræt.

Aarhus Universitetsforlag – Bøger til salg, om Grundtvig og bearbejdelse af Grundtvigs tekster. Flere af titlerne er på engelsk.

Auktionskataloget over Grundtvigs Bogsamling: Fortegnelse over N.F.S. Grundtvigs Bibliothek, 1873

 

Du er velkommen til at kontakte Grundtvig-Biblioteket og få hjælp til at finde rundt på ovennævnte sites: tlf. 4193 9003 / bibliotek@vartov.dk