fbpx

Midtbanen

Har kristendommen et kvalitetsbegreb?

Møde på Den grundtvigske midtbane med Carsten Bach-Nielsen, Charlotte Rørth og Ursula Andkjær Olsen

Intet er godt, bare fordi det er nyt. Men der er heller ikke meget, der er godt, bare fordi det er gammelt. I disse år er kreativiteten og nyskabelsen inden for kirke og kristendom stor: Der skrives salmer og bønner i stor stil, og der eksperimenteres med de liturgiske former og udtryk. På Den grundtvigsk midtbane rejser vi spørgsmålet om kvalitet (med tryk på spørgsmålet om): Har kristendommen et kvalitetsbegreb – og kan vi tale om det? Og hvordan angriber man en kvalitetsdiskussion teologisk, også set i lyset af, at ’det jævne’ siden middelalderen har været en teologisk ideal, der afspejler Kristi inkarnation og fornedrelse: Teologisk set kan intet blive for lavt. Og er ’kvalitet’ overhovedet det rigtige ord for det, vi leder efter? Mød og diskuter disse spørgsmål med lektor Carsten Bach-Nielsen, journalist og forfatter Charlotte Rørth og rektor for forfatterskolen Ursula Andkjær Olsen. Og med hinanden.

Se program og tilmeld her

’Den skønne lave stil’ var et teologisk ideal i middelalderen: Tanken er, at det kristne budskab ikke vil vide af en opdeling mellem højere og lavere, finere og simplere, for den jævne stil – som de lærde foragter – afspejler netop Kristi inkarnation og fornedrelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mødet finder sted i Odense Valgmenighedskirke, Dronningensgade 1, 5000 Odense C, kl. 16-20.30 mandag den 9. november

 

  • Den grundtvigske midtbane – et netværk for præster og andre interesserede

Den grundtvigske midtbane er et netværk for præster og andre interesserede, hvor temaer med relevans for teologi, kirke og samfund bliver bragt i spil til fælles drøftelse og inspiration. Målet med møderne er, at man går klogere derfra, og det er ikke et krav, at man aldrig skifter mening.

Møderne finder sted ca. to gange om året (forår og efterår) og som oftest i Odense. De arrangeres af Johanne Langkjær Fårup (sognepræst i Middelfart), Asta Gyldenkærne (sognepræst i Ishøj) og Ingrid Ank (leder af Grundtvig-Akademiet)

Skriv til Liselotte Larsen (bibliotekar, Grundtvig-Biblioteket) på bibliotek@vartov.dk, hvis du vil holdes orienteret om kommende møder eller har forslag til temaer.

_____________________________________________

TIDLIGERE TEMAER