fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Dansk sproghistorie: Det danske sprog – altid på vej!

6. oktober Kl. 17:00 - 18:30

Kr.50 – Kr.100

Det danske sprog – altid på vej!
Oplæg v.
Eva Skafte Jensen, seniorforsker, Dansk Sprognævn og Jonas Jensen, seniorredaktør, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Køb billet HER

Var der ikke lov i landet, da havde den mest, som kunne tilegne sig mest, hedder det i fortalen til Jyske Lov 1241. På datidens dansk så det således ud: varæ ey logh a landa tha hafthæ hin mest thær mest matæ gripæ. Siden da har dansk udviklet sig til det dansk vi kender i dag. Sådan er sprog. Det ændrer sig, det bevæger sig, det udvikler sig en lille smule hele tiden, og det gør det fordi vi bruger det. I dette foredrag illustrerer vi denne udvikling gennem sprogprøver fra forskellige tider, vi fortæller om nogle af de teorier man har om sprogforandring, og endelig giver vi et bud på hvilke tendenser der vil præge dansk i fremtiden.

 

Foredragsrække om den danske sproghistorie

Det man siger, er man selv. Sproget påvirker det liv, der udspiller sig mellem os og former os som individer og som samfund. Dansk Sproghistorie 1-6 fortæller det danske sprogs historie fra de ældste runeindskrifter til nutidens digitale tekster. Over fem aftener vil foredragsrækken berøre centrale og finurlige temaer i den danske sproghistorie – fra Gorm den Gamle til Kim Larsen – og vil derigennem forsøge at kortlægge den betydning sproget har for kultur og identitet.

Detaljer

Dato:
6. oktober
Tidspunkt:
17:00 - 18:30
Pris:
Kr.50 – Kr.100
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Grundtvigsk Forum

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map