fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dansk sproghistorie: Hvor kommer ordene fra – både de talte og de skrevne

8. september Kl. 17:00 - 18:30

Kr.50 – Kr.100

Oplæg v. Adam Hyllested, ekstern lektor, KU og Alex Speed Kjeldsen, adjunkt, KU

Ordenes oprindelse – hvor de kommer fra, og hvordan de er opstået – fortæller mere om menneskets vilkår og samfundets udvikling, end de fleste af os måske tænker over. Det danske ordforråd omfatter mange tusind ord med vidt forskellig oprindelse – nogle er indlånt fra fremmede sprog, mens andre har været i dansk altid.
Det skrevne sprog er den vigtigste kilde til forståelsen af ældre sprogstadier, hvor der ikke fandtes lydoptagelser. På baggrund af sådanne skriftlige kilder vil vi forsøge at beskrive, hvordan man kan komme fra tale til skrift og tilbage igen, og hvilke udfordringer og muligheder der opstår, når det talte sprog på denne måde skal udforskes gennem skriftlige kilder-

Køb billet HER

Foredragsrække om den danske sproghistorie

Det man siger, er man selv. Sproget påvirker det liv, der udspiller sig mellem os og former os som individer og som samfund. Dansk Sproghistorie 1-6 fortæller det danske sprogs historie fra de ældste runeindskrifter til nutidens digitale tekster. Over fem aftener vil foredragsrækken berøre centrale og finurlige temaer i den danske sproghistorie – fra Gorm den Gamle til Kim Larsen – og vil derigennem forsøge at kortlægge den betydning sproget har for kultur og identitet.

 

Detaljer

Dato:
8. september
Tidspunkt:
17:00 - 18:30
Pris:
Kr.50 – Kr.100
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Grundtvigsk Forum

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map