Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Genlyd. Nyt kosmos

8. april Kl. 19:30 - 21:45

Genlyd. Europæisk åndshistorie fortalt gennem musik

Sjette salon i Vartov: Nyt kosmos

Læs om den samlede musikforedragsrække HER

Minimalisme og Ny enkelhed var i 1960’erne med til at sætte en ny æstetisk dagsorden, som kom til udtryk i et originalt tonesprog hos komponisterne Henning Christiansen og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. På samme tid vendte Per Nørgård blikket indad mod det menneskelige sind, og med inspiration fra østens visdom var han eksponent for skabelsen af et nyt kosmos i kunsten. Efter de store fortællingers sammenbrud i det 20. århundrede, opstår flere nye spor i musikken: På den ene side de komponister, der hver i sær finder deres helt særegne sprog med forbindelser til blandt andet fluxus-bevægelsen, der opfattede det enkelte værk uden en endelig form men under fortsat udvikling. På den anden side de komponister, der insisterer på, at der findes en skønhed, der i højere grad bygger på balance i stedet for konflikt. Der er en tro på en åndelig livskraft og sanselighed, der hovedsaligt er knyttet til naturen. Kan vi høre opbruddet fra tidligere former og et nyt kosmos i musikken?
Musik af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Per Nørgård og Hans Abrahamsen.

Salontalere: Anders Beyer, direktør for Festspillene i Bergen og Tania Ørum, lektor emerita, Københavns Universitet
Medvirkende musikere: Trio con Brio
Moderator: Esben Tange, redaktør, cand.mag.

_______________________________________

Til alle tider har mennesket været optaget af at forstå sig selv og verden omkring sig. Også gennem musikken. Men hvordan kan man høre på musikken i 1600-tallet, at et nyt menneskesyn er brudt frem? Og hvad var det for en fejde, som prægede det musikalske forhold mellem Brahms og Wagner, og som fik politisk betydning, bl.a. i 1930’ernes Tyskland?

Gennem seks saloner bevæger vi os igennem 500 års musik- og åndshistorie. Til hver salon taler mennesker med forstand på musik- og åndshistorie sammen, og samtalen krydres med musikeksempler fra medvirkende musikere og ensembler. Hver salon fortsætter med en kort koncert, hvor aftenens temaer opleves gennem musikken. Aftenen slutter med ost og rødvin og med mulighed for samtale med musikerne og de øvrige medvirkende.

Billetter
Der er studiepriser til studerende med gyldigt studiekort.
Køb billet til enkeltstående arrangement HER – pris: 250,-/70,-
Køb Partout billet til alle seks saloner HER – pris: 900,-/350,-

Detaljer

Dato:
8. april
Tidspunkt:
19:30 - 21:45
Begivenhed Kategori:

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map