fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Glimt af Grundtvig – Fællessang i en krisetid

9. juni Kl. 17:00 - 18:00

Gratis

Kom til GLIMT AF GRUNDTVIG og bliv klogere på vores forhold til fællessang!

Højskolesangbogen triumferer på boghandlernes bestsellerlister, og det tyder på, at fællessangen lever i bedste virtuelle velgående. Men hvordan forholder danskerne sig egentlig til at synge sammen – hver for sig? Og kan digitale fællesskaber modvirke social isolation? Katrine Frøkjær Baunvig, leder af Center for Grundtvigforskning ved Aarhus Universitet, vil fortælle om sin aktuelle forskning i digital fællessangskultur og gøre os klogere på, hvorfor danskerne synger sammen i krisetider.

Eftermiddagens ’Glimt af Grundtvig’ er med Katrine Frøkjær Baunvig, lektor i Religionsvidenskab og leder af Center for Grundtvigforskning ved Aarhus Universitet. Hun forsker i forskellige former for social sammenhængskraft og har skrevet bøgerne Forsamling først (2013), Romantik (2014) og Den eneste ene (2018) samt en lang række artikler om religiøsitet, ritualer og fællessang.

Glimt af Grundtvig er en foredragsrække ved Grundtvig-Akademiet og Den Levende Højskole. Ved foredraget om fællessang samarbejder vi også med LiteratureXchange og Soulitate Mini Festival, og efter foredraget inviterer Den Levende Højskole og Soulitate til fællessang i gården hos Frontløberne klokken 19.00.

Foredraget er gratis, men husk at reservere billet via billetto: www.billetto.dk

Detaljer

Dato:
9. juni
Tidspunkt:
17:00 - 18:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Grundtvig-Akademiet Århus
E-mail:
the@grundtvig.dk
View Arrangør Website

Sted

Frontløberne
Jægersgårdsgade 154
Århus C, 8000 Danmark
+ Google Map