fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Grundlovsmøde i Vartov: Demokratistafetten skifter hænder

5. juni Kl. 10:00 - 11:30

Kom med og se, hvem der får Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet, som gives til en person, der har tilført den politiske debat noget ud over det sædvanlige. Dertil en række korte og skarpe indlæg – krydret med fællessang fra Højskolesangbogen. Grundlovsmødet foregår i Vartovs Grønnegård.

Siden 2019, hvor Henrik Vestergaard Stokholm fik tildelt Demokratistafetten, har han kæmpet for, at børn med afslag på asyl i Danmark kan fortsætte deres skolegang og undervisning. På årets grundlovsmøde giver han Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet videre.

Programmet omfatter en overrækkelse af en mindestafet for Jens-Peter Bonde, der gik bort dette forår, som har været en drivende kraft bag stafetten siden dens grundlæggelse i 2005. Hanne Dahl fra stafetkomiteen overrækker mindestafetten til Lisbeth Kirk.

Derudover byder dagen på grundlovstaler fra Lise Korsgaard, sekretariatsleder på Vartov, og Rasmus Nørlem Sørensen, sekretariatsleder i DEO.

Hovedattraktionen er Henrik Vestergaard Stokholms overdragelsestale og videregivelsen af Demokratistafetten til en ny, spændende og meget værdig modtager, der skal løfte den demokratiske arv fra Ebbe Kløvedal Reich. Modtageren afsløres først på dagen.

OBS! Deltagelse er gratis, men af hensyn til corona-restriktioner er tilmelding påkrævet forud.

TILMELD DIG HER

Det er muligt at købe kaffe og hjemmebagte boller fra kl. 9.30.

Arrangeret i samarbejde med DEO og Stafetkomiteen.

Detaljer

Dato:
5. juni
Tidspunkt:
10:00 - 11:30
Begivenhed Kategori:

Arrangører

Grundtvigsk Forum
Oplysningsforbundet DEO

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map