fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Grundtvigs sange – Sangaften med Rasmus Skov Borring

13. september Kl. 19:00 - 21:00

Kr.50

Kom og syng med, når pianist og komponist Rasmus Skov Borring præsenterer forskellige Grundtvig-udtryk fra Højskolesangbogen

KØB BILLET HER

I sangforedraget kan du blandt andet høre om, hvordan sangene netop er en stærk kommunikator til nye generationer, når de skal lære Grundtvig at kende.

I den første højskolesangbog fra 1894 var langt de fleste sange skrevet af Grundtvig. Han er fortsat den bedst repræsenterede med sine 68 sange i den seneste Højskolesangbog. Nogle af hans sange har overlevet alle kurateringer af de forskellige udgaver, og nyt er kommet til gennem tiden. Særligt melodierne har ændret sig undervejs, når komponister fra forskellige generationer har haft lyst til at udtrykke Grundtvigs ord i nye toner.

Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist, komponist og foredragsholder, uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra KU. I 2019 modtog han N.F.S. Grundtvigs. Han er komponist til en række sange i Højskolesangbogen.

Arrangementet er en del af festivalen Grundtvig lever!, der afholdes i september 2022 i anledning af 150-året for Grundtvigs død.

Detaljer

Dato:
13. september
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Kr.50
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark

Arrangør

Grundtvigsk Forum