fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

I skole med Grundtvig 2021

24. september, 2021 Kl. 9:00 - 25. september, 2021 Kl. 15:30

Hvorfor sender vi børn i skole? Mon ikke det er verdens vigtigste spørgsmål?

N.F.S. Grundtvig giver os ikke svaret, men han kan hjælpe os med at stille spørgsmålet. På ’I skole med Grundtvig’ bringer vi derfor Grundtvigs tanker om skole og dannelse i samtale med skolen anno 2021. Mød blandt andre Elsebeth Jensen (VIA Aarhus), Morten Kvist (initiativet ‘Den frie læreruddannelse’), Caroline Holdflod Nørgaard (Lærerstuderendes Landskreds), Katja Gottlieb (Dansklærerforeningen), Katrine Frøkjær Baunvig (Grundtvig Centeret), Jens Raahauge (Dansklærerforeningen), Daniel Toft Jakobsen (MF for S), Maria Junghans (fortæller), Thorstein Balle (skolehistoriker) og Alexander von Oettingen (rektor UC Syd)

På todages-seminaret I skole med Grundtvig dykker vi dybere ned i Grundtvigs tanker om menneske, skole og liv og forholder os til tankerne med vores nutidige briller. Vi vil ikke kun få et greb om, hvad Grundtvigs egne skoletanker gik ud på og hvad ’den grundtvigske skoletradition’ er for noget. Vi vil også sætte ’det grundtvigske’ til diskussion i forhold til skolen anno 2021: Hvordan skal det formuleres i dag? Hvor er der gods at hente, hvad må kasseres eller formuleres på ny? Og hvad er forbindelsen mellem et grundtvigsk menneskesyn og folkeskolens formål med forventningen om en skole præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati?

Tag med på et grundtvigsk højskoleophold for lærere og ledere fra folke- og friskoler den 24.-25. september 2021 på Gram Højskole.

TILMELDINGEN ER LUKKET

______________________________________________________________________________________________________

Arrangør: Foreningen Grundtvigsk Forum

Kursusleder: Ingrid Ank, akademileder af Grundtvig-Akademiet

Baggrund for initiativet

En række fri- og efterskoler kalder sig grundtvig-koldske og en række lærere og ledere i folkeskolen er begyndt igen at spørge efter ’det grundtvigske’. Samtidig oplever ledere og lærere mange steder en forlegenhed i forhold til at kunne forklare fx forældre eller elever, hvad det vil sige at stå på et grundtvig-koldsk grundlag eller hvorfor Grundtvig er relevant i en skolesammenhæng: Er det fx Grundtvig, der er på spil i folkeskolens formål, stk. 3 – og hvad ligger der i det?: “Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.”

Du kan læse om kurset fra 2020 HER.

Kurset henvender sig til lærere og ledere i folkeskolen og i fri- og efterskolen, Grundtvig-nybegyndere og letøvede.
Del gerne begivenheden via facebook her https://fb.me/e/zATbTROO .

__________________________________________________________

PROGRAM

Programmet består af en blanding af fællesforedrag og workshops, som deltagerne melder sig til ud fra interesseområde.

Fredag den 24. september

Morgensamling v. Ingrid Ank, kursusleder

Fællesforedrag ”Et guddommeligt eksperiment af støv og ånd” – intro til Grundtvigs skoletanker v. Thorstein Balle. Læs mere HER

Workshop 1 – se muligheder nedenfor

Workshop 2 – se muligheder nedenfor

Fællesdebat Det gode liv – Den gode skole – Den gode læreruddannelse – Samtale mellem Morten Kvist, valgmenighedspræst og initiativtager til ’Den frie læreruddannelse’, Elsebeth Jensen, Uddannelsesdekan, VIA’s læreruddannelser og Caroline Holdflod Nørgaard, forperson i Lærerstuderendes Landskreds. Læs mere HER

Sangtime v. forstander på Gram Højskole Jens Horstmann

Festmiddag

Dansetime v. Nordisk Dans

 

Lørdag den 25. september

Morgensamling v. fortæller Maria Junghans

Workshop 3 – se muligheder nedenfor

Workshop 4 – se muligheder nedenfor

Fællesforedrag Grundtvig i folkeskolen – hvor er han blevet af? Om den nyeste forskning indenfor Grundtvigs indflydelse på folkeskolen i en samtale mellem Thorstein Balle (skolehistoriker) og Pia Werborg (konsulent og folkeskolekender). Læs mere HER

Afslutning

Læs om de forskellige workshops her

Praktiske informationer

Hvornår: fredag den 24. september kl. 09.00 til lørdag den 25. september kl. 15.30

Sted: Gram Højskole, Slotsvej 19, 6510 Gram

Målgruppe: lærere, ledere og bestyrelsesmedlemmer på friskoler, efterskoler og i folkeskolen

Pris: 1800,- for dobbeltværelse/ 2800 ,- for enkeltværelse. Reduceret pris for studerende 1200 for dobbeltværelse (få billetter).

Alle værelser på Gram Højskole har to senge, så bestiller du ’enkeltværelse’, står nabosengen tom. Der kan være mange gode grunde til, at man gerne vil ’snorke i fred’, men vi opfordrer til, at man så vidt muligt booker sig ind på et dobbeltværelse, så vi får pladserne fyldt op. Man kan selvfølgelig ønske ‘værelseskammerat’.

Tilmeldingsfrist: 20. august 2021 kl. 23.59 – skriv til nedenstående mail, hvis du oplever problemer med betaling.

Arrangør: Grundtvigsk Forum

Kontakt: Kirstine Hjort ksh@vartov.dk

Detaljer

Start:
24. september, 2021 Kl. 9:00
Slut:
25. september, 2021 Kl. 15:30

Sted

Gram Højskole, Slotsvej 19, 6510 Gram
Slotsvej 19 Gram 6510 + Google Map

Arrangør

Grundtvigsk Forum