fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

‘Jeg saa engang et Billede af det Evige’ 16. september

16. september Kl. 17:00 - 19:00

Kr.150

Jeg saa engang et Billede af det Evige

– Grundtvig fortalt og fortolket af Thure Lindhardt

Fredag den 16. september kl. 17-19

KØB BILLET HER

Grundtvigs kamp for oplysning, kvinder, højskoler, Gud og Nordens mytologi er uden sidestykke, og hans tanker rækker langt ud over Danmarks grænser og er stadig i dag en af årsagerne til, at vores frisind og samfund er beundret i store dele af verden. Vi kender ham alle, hans salmer og sange synges hver dag året; Når solen i al sin glans nu stråler, skovene falmer, når barnet fødes i Betlehem, når det er yndigt at følges ad og når vi siger verden ret farvel.
Sammen med en pianist vil skuespiller Thure Lindhardt fortolke Grundtvigs salmer, digte og dagbøger og krydre det med betragtninger om manden og ikke mindst: Hans ord og ånd!

Forestillingen tager sit afsæt i Grundtvig som en ener i dansk historie. Hans kamp for oplysning, for kvinder, for højskoler, Gud og Nordens mytologi er uden sidestykke, og hans tanker rækker langt ud over Danmarks grænser, til borgerrettighedskampene i USA, og er stadig i dag en af årsagerne til, at vores frisind og samfund er beundret i store dele af verden. Vi kender ham alle, hans salmer og sange synges hver dag året rundt på skoler, højskoler, i kirker, til fester, i foreninger og til højtider og årstider: Når solen i al sin glans nu stråler, skovene falmer, når barnet fødes i Betlehem, når det er yndigt at følges ad og når vi siger verden ret farvel.

Thure Lindhardt siger om sin forestilling

Det må være enhver kunstners egentlige opgave hele tiden at søge ind til det egentlige. Jeg har længe haft et ønske om at beskæftige mig med Grundtvig, jeg er som de fleste andre opvokset med hans salmer og tekster, uden egentlig at lytte til dem, mens jeg sang. Som med meget andet gør tiden og gentagelserne ofte, at ord mister deres egentlige betydning. De fleste kender en del af Grundtvigs sange, men hvad var det egentlig han sagde i sine smukke, men ofte kringlede rim og tekster? Og hvad siger de i dag? Det er skuespillerens opgave at skabe liv i ordet, og dette vil jeg forsøge i den time og 20 minutter forestillingen varer. Suppleret med en pianist som vil fortolke og skabe musikalske mellemspil. En poetisk og nøgen hyldest til ordet, ånden og friheden. 

 

Forestillingen opsættes i samarbejde mellem Grundtvigsk Forum og Vartov Valgmenighed og spiller i Vartov Kirke kl. 17-19 på følgende datoer. Klik på linket for at gå til billetkøb:

Fredag den 2. september (premiere)

Fredag den 9. september

Fredag den 16. september

Fredag den 23. september

 

Arrangementet er en del af festivalen Grundtvig lever!, der afholdes i september 2022 i anledning af 150-året for Grundtvigs død.

Køb billet til festivalens arrangementer inden 1. juli og få 10% i rabat!

 

 

FOTO: Thure Lindhardt af Robin Skjoldborg

Detaljer

Dato:
16. september
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Pris:
Kr.150
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Vartov Kirke

Arrangører

Grundtvigsk Forum
Vartov Valgmenighed