fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Lyden af Laub – En komponist med en vision

30. september - 2. oktober

dkk100 – dkk450

Weekendseminar om Thomas Laub 30. september – 2. oktober 2022

KØB BILLET HER

Thomas Laub som fællessangsfornyer og visionær salmekomponist – og udsat for to ’vilde perspektiver’: hhv. dansk designtradition og nutidig fællessangskomposition

For 100 år siden, i 1922, udkom for første gang en melodibog til højskolesangbogen. Bag udgivelsen stod de fire danske komponister: Carl Nielsen, Thomas Laub, Thorvald Aagaard og Oluf Ring.

Under første verdenskrig og i årene derefter havde de alle fire komponeret en perlerække af melodier med vægt på det sangbare, hvoraf mange stadig synges og elskes i dag – fx: Se, nu stiger solen (Ring), Jens Vejmand (Nielsen), Spurven sidder stum bag kvist (Aagaard) og Det er hvidt herude (Laub). Disse fire komponisters betydning for opblomstringen af den danske fællessang kan næppe overvurderes. Og bag deres indsats lå et stærkt ønske om at skabe både slidstærke og sangbare melodier, der kunne nå bredt ud.

I december 2022 ville Laub være fyldt 170 år. Udover 100-året for udgivelsen af melodibogen til Højskolesangbogen, er det også 100 år siden, at ’Samfundet dansk kirkesang’ blev stiftet – en forening, der både dengang og siden har arbejdet for og med Laubs kirkemusikalske idéer.

2022 er således ’Laub-år’, og dette weekendseminar vil pege på en af de betydeligste danske sang- og salmekomponister, hvis indflydelse på musik og tænkning er unik i en international kontekst, rodfæstet som den er i både musikalsk og teologisk intereuropæisk historie. Men som ikke mindst går hånd i hånd med nogle af de folkelige bevægelser, som er affødt af det samme tankegods og som har præget os dybt som både folk og individer.


Pris og tilmelding

Samlet pris, inkl. forplejning: 450,-/ studerende 100,-

Vær opmærksom på, at seminaret foregår på forskellige lokationer. Hhv. Holmens Kirke (30/9), Vartovs Store Sal (1/10) og Vartov Kirke (2/10)

 

Arrangementet er en del af festivalen Grundtvig lever!, der afholdes i september 2022 i anledning af 150-året for Grundtvigs død.

Detaljer

Start:
30. september
Slut:
2. oktober
Pris:
dkk100 – dkk450
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark

Arrangør

Grundtvigsk Forum