fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lykken er… et håndarbejde – UDSOLGT

26. november Kl. 16:30 - 18:15

Uanset om det er en mohairsweater, surdejsbrød, keramikkopper eller ved høvlebænken i kælderen – at skabe noget med hænderne gør os godt.

De seneste år har flere og flere kastet sig over et håndarbejde eller håndværk, og udviklingen er bare eskaleret under corona – også blandt helt unge. Hvorfor ser vi denne udvikling? Hvad sker der i vores hjerne og krop, når vi er kreative og oplever noget vokse frem mellem hænderne? Hvordan kan et håndarbejde virke direkte fremmende for vores sundhed? Og kan man egentlig blive afhængig af strikkepindene?

Tag med til en fyraftensdrink i Vartov i godt selskab med psykolog og kunsthåndværker Anne Kirketerp, hjerneforsker Mikkel Wallentin og Mette Wendelboe Okkels, strikkeentusiast, strikdesigner og ejer af PetiteKnit. I en blanding af oplæg og samtale kommer vi forbi emner som flow, selvforglemmelse, trivsel, stress, nørderi, fællesskab – og meget mere.

Vi serverer en forfriskning og håber, du har lyst til at gribe strikkepindene eller hæklenålen og medbringe et lille håndarbejdsprojekt til at hygge dig med under arrangementet.

Arrangementet er en del af Hearts & Minds festivalen

Program:

  • Velkomst. Lise Korsgaard, sekretariatsleder, Grundvigsk Forum, Vartov
  • Hvad er craft-psykologi? Anne Kirketerp, ph.d., psykolog og kunsthåndværker
  • Hvad sker der i hjernen, når vi er kreative og fordyber os? Mikkel Wallentin, professor i kognitionsvidenskab, Aarhus Universitet, og skønlitterær forfatter
  • Pause
  • Samtale mellem Mette Wendelboe-Okkels, strikkeentusiast og strikkedesigner, ejer af PetiteKnit, Anne Kirketerp og Mikkel Wallentin. Mikkel modererer samtalen
  • Spørgsmål fra salen
  • Tak for i eftermiddag

Entré: 160,- inkl. forfriskning / studerende: 100,-
Tilmelding: Hearts & Minds Festival / Arrangementet er udsolgt.

DU KAN TILMELDE DIG VENTELISTE HER.

Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Emdrup

Detaljer

Dato:
26. november
Tidspunkt:
16:30 - 18:15
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://hearts-minds.dk

Arrangører

Grundtvigsk Forum
Folkeuniversitetet i Emdrup

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map