fbpx

Årsmøde i Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder – Rødding og Bovlund

Rødding Højskole

Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder holder årsmøde i weekenden 25.-26. september. Årsmødet står i Genforeningens tegn. En række arrangementer kunne ikke holdes i 100-året for Genforeningen sidste år, men kan nu lyttes til på årsmødet, hvor der er flere foredrag om Genforeningen. Programmet byder også på Den Danske Salmeduo og gudstjeneste i Bovlund Frimenighedskirke… Læs mere »

Genforenings-årsmøde i Grundtvigske fri- og valgmenigheder – I Rødding og Bovlund

Lørdag og søndag den 25-26. september indbyder Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder til årsmøde i Rødding/Bovlund. Mødet står i Genforeningens tegn med foredrag af generalsekretær i Grænseforeningen Knud-Erik Therkelsen og sangtime med Den Danske Salmeduo, der eftersøger sporene efter genforeningen i sang. Det afsluttende foredrag efter årsmødet står historiker Jørn Buch for. Det handler… Læs mere »

Kr.650

Lods Hans – musikforestilling for børn i KulturDebathus Søttrup

Vesthimmerlands Teaterforening og KulturDebathus Søttrup indbyder til levende musikforestilling, der gør affaldssortering til et eventyr. Kan Lods Hans vinde prinsessen og den halve losseplads? Det er spørgsmålet i denne frække og moderne omskrivning af eventyret om Klods Hans. Forestillingen er især for 4-9 årige og deres voksne. Arrangementet finder sted i Markedshallen, Evaholmvej 4, Hornum… Læs mere »

Kr.100

Fyraftenssang v. Per Vers

Vartov Farvergade 27, København K

Grib Højskolesangbogen og syng med, når vi inviterer til fyraftenssang i Vartov. Tre gange i løbet af efteråret inviterer vi en aktuel person til at udvælge og fortælle om en… Læs mere »

Fyraftenssang ved Per Vers

Grib Højskolesangbogen og syng med, når vi inviterer til fyraftenssang i Vartov. Køb entré her Tre gange i løbet af efteråret inviterer vi en aktuel person til at udvælge og fortælle om en række højskolesange, som vi synger i fællesskab. Kom og vær med! Tirsdag den 28. september kl. 17.00-18.00 er der Fyraftenssang ved Per… Læs mere »

Kieslowkis Blå, Hvid og Rød i Balle Valgmenighed

Balle Valgmenighed Ballevej 41, Bredsten

Dr.theol. Anders Kingo, præst i Balle Valgmenighed, indleder efterårets arrangementer med filmaften. Over tre aftener vises Kieslowskis trilogi Blå, Hvid og Rød med tema i de franske revolutionære idealer om… Læs mere »

Dansk Sproghistorie: Fra bondsk til københavnsk – og hvorfor det blev sådan

Vartov Farvergade 27, København K

Oplæg v. Pia Quist, professor, KU og Malene Monka, lektor, KU Køb billet HER I 1800-tallet boede 80 % af befolkningen på landet. Her talte man en lokal dialekt med ord, udtale og grammatik, der var forskellig fra borgerskabets sprog i byerne og i København. 200 år senere er situationen omvendt. Flertallet af danskerne bor… Læs mere »

Kr.50 – Kr.100