Fennikelsalat med grape og granatæbler

|

Kategorier

Salater, Sofies Mad

3 fennikel, skåret i tynde skiver på mandolinjern.
1 granatæble.
1 rødløg, skåret i små tern.
1 rød grape, skåret i fileter.
Lidt dild, fintsnittet.

Koldpresset rapsolie.
Æbleeddike.
Salt, peber og sukker.
Lidt saltede mandler, grofthakkede.

For at få kernerne ud af granatæblet plejer jeg at halvere “æblet”. Derefter banker jeg hårdt med en stor suppeøse på “æblet”. Hold “æblet” i hånden med skærefladen ned mod håndfladen. Man skal banke hårdt over det hele. Så løsner kernerne sig og falder selv ud.

Bland alle ingredienserne sammen, undtagen granatæblekerner og mandlerne. Smag til med olie, eddike, salt, peber og sukker. Anret og pynt med granatæblekernerne og mandlerne.

Smager rigtigt godt med et stykke stegt hornfisk eller kulmule, f.eks. som en forret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *