Fiskegryde med skrubber og krebs

|

Kategorier

Fisk, Sofies Mad

3 personer:

  • 2 skrubber (hvis der er rogn på, så tag forsigtigt rognen fra, skær derefter de små yderste ben fra og smid dem ud. Del derefter i ca. 4 stykker)
  • Ca. 6 krebs (dem jeg fik fat i var kogte)
  • 2 løg, skåret i halve og derefter i skiver
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 dl. hvidvin
  • 1½ dl fløde
  • 2 dl. kogevand fra kartofler og gulerødder
  • 1/8 terning kalvefond
  • ½ spidskål, skåret groft
  • 10 store spanske oliven, grønne
  • ½ potte basilikum, groft skåret
  • 5 kartofler, skåret i halve og derefter i tykke skiver
  • 2 gulerødder, skåret i halve og derefter i tykke skiver

Sæt kartofler og gulerødder på kog i en gryde med vand. Sæt en støbejernsgryde på fuld blus med lidt olivenolie i.

Sauter løg og hvidløg. Tilsæt rosmarinkviste og derefter spidskål. Hæld hvidvin på og kog ned til lige under det halve. Hæld kogevand fra kartoflerne i sammen med fløden og terning med kalvefond. Tilsæt kartofler og gulerødder. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
Læg skrubbestykkerne og rognen i så de er helt dækkede med væde. Placér oliven og krebs ovenpå. Læg låget på og lad simre i ca. 3 min. Server i dybe tallerkener med masser af basilikum på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *