Fiskesalat af syltet brosme

|

Kategorier

Fisk, Sofies Mad

200 gr. brosmefilet, uden skind og ben.
1/2 spsk. salt.
1 tsk. sukker.
1 dl. vand.
1 dl. lagereddike.
1 dl. sukker.
1/2 fennikel, skåret i små tern.
1/2 bdt. radiser, skåret i kvarte.
1/2 glas grønne oliven uden sten, grofthakkede.
1/2 rødløg, skåret i små tern.
2 spsk. finthakket dild.
Koldpresset rapsolie.
Æbleeddike.
Salt og peber.

Dag 1: brosmefileten skæres ud i nogle store klodser og kommes i et ildfast fad. Drysses med salt og sukker. Dæk fadet med husholdningsfilm og stil på køl til dagen efter.

Dag 2: bag fisken i ovnen i ca. 7 min. i 200 grader varm ovn. Kog eddike, sukker og vand op i en gryde. Lad både fisk og lage køle af. Læg fisken i en bøtte og hæld lagen over. Stil på køl i 2 dage.

Dag 4: bræk fisken i mindre stykker op i en skål og bland den med fennikel, rødløg, radiser, oliven og dild. Smag til med olie, eddike, salt og peber.

Serveres på ristet brød som en forret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *