fbpx

Glutenfri gulerods boller

Kategorier

Brød, Sofies Mad

Malene Grishauge, der er konferenceassistent i Vartov, bager boller og kager til møde- og konferenceafdelingen i Vartov, og det nyder både gæster og kolleger godt af!
Selv er hun udfordret i forhold til gluten, så hun ved, hvor svært det er med bagværk: Det bliver ofte meget hårdt og tørt. Men med denne opskrift bliver det lidt sjovere. “Jeg vil vove den påstand, at dem som ikke er gluten udfordret også kan være med på disse gulerodsboller,” siger hun.

6 dl vand
20 g fiberHusk (OBS! fiberHusken er den gule ikke den grønne – købes i helsebutikker eller lign. steder)
1tsk salt
3tsk bagepulver
75g revet gulerod
50g solsikkekerner ( evt ristet)
50g hørfrø
200g havregryn ( blendet til mel)
100g majs mel

FiberHusk røres med vand. Står og hviler til det bliver ligesom en tyk grød.

Riv gulerødder og rist evt. solsikkekerner. Bland det med fiberHusk blandingen. Tilsæt øvrige ingredienser og rør/ælt til en dejkonsistens opnås.

Sættes på bagepapir med en ske. Der bliver ca. 12 boller ud af denne opskrift.

Bages i godt 30 min ved 200 grader. Malene tilføjer: “I min ovn får de næsten 40 min- jeg synes ikke, det gør noget, de får ret meget farve.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *