Grillede lammespyd

|

Kategorier

Lam, Sofies Mad

4 personer:

600 g. lammekød i tern.
3 dl. yoghurt naturel.

Marinade:
2 dl yoghurt naturel.
Reven skal og saft af 1 citron.
3 spsk. reven ingefær.
1 tsk. gurkemeje.
1 fed hvidløg.
½ rød chili uden kerner.
½ dl frisk mynte.

Ca. 8-10 træspyd.
2 rødløg skåret i både.

400 g. nye danske kartofler.
1-2 spidskål (1 stort eller 2 små).
2 spsk. smør

Sauce:
250 g. smør.
½ dl frisk dild.
1 spsk. hakkede hasselnødder.
½ rødløg i små fine tern.
1 spsk. æbleeddike.

Kom lammekød og de 3 dl yoghurt i en plasticpose, slå knude på og massér yoghurten lidt ind i kødet. Kom posen i køleskabet i 8-24 timer.(jo længere det trækker jo mere mørt bliver kødet).
Dagen efter kommer du kødet op i en sigte og lader det dryppe af. Dup det med køkkenrulle bagefter.

Kom alle ingredienserne til marinaden op i en blender og smag den til med salt og peber. Bland lam og marinade sammen i en skål. Kom skiftevis lam og rødløg på spydene og læg dem på et fad, hæld resten af marinaden fra skålen over dem. Stil dem i køleskabet til du er klar til at grille dem.
Smørret kommes op i en lille gryde og brunes af, kom hasselnød, løg og eddike i og smag til med salt og peber. Dilden kommes først i lige inden servering.

Skrub kartoflerne og kog dem lige inden du er klar til at grille i saltet vand i en stor gryde. Skær spidskålen i både med stokken på, skyld dem godt og læg dem ovenpå kartoflerne sammen med smørret 5 min. inden servering og lad dem trække i dampen fra kartoflerne. Hæld vandet fra og servér med sauce og lammespyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *