Grillet guldbars

|

Kategorier

Fisk, Sofies Mad

“Jeg elsker sommer og at sidde i kolonihaven. Grillen tændt og fuglene kvidrer. Der er ikke meget der slår det. Her er en af mine yndlings grill retter. Det kræver ikke så meget forberedelse og så smager det bare af sommer”. Det siger Sofie, der er kok i Vartov.

 

4 personer:

  • 4 Guldbars (eller anden hel fisk der ser god ud hos fiskehandleren). Rengjort og uden indvolde.
  • 1 aubergine i 4 tykke skiver, på langs.
  • Saften af en lime.
  • 8 skiver godt brød.
  • En bakke cherry eller daddel tomater, gerne med stilk.
  • 2 spsk. æbleeddike.
  • 600 g. nye kogte kartofler.
  • ½ l. creme fraiche 18 %.
  • ½ bdt. purløg i tynde ringe.
  • 2 spsk dijon sennep.
  • 1 lille rødløg i små tern.

Fiskene krydres godt med salt og peber, både ind- og udvendigt. Stilles i køleskabet, gerne en times tid så saltet kan tække ind i kødet.
Bland en dressing af limesaft og ca. 2 spsk. olie, salt og peber og gem den til aubergineskiverne er grillede færdigt og hæld dressingen over dem mens de stadig er varme.

I en foliebakke (fx leverpostej størrelse) kommes alle tomaterne. Hæld 2 spsk. æbleeddike og 2 spsk. olie, salt og peber over dem og ryst bakken godt.

De kogte kartofler halveres og vendes med creme fraiche, sennep, purløg og rødløg og smages til med salt og peber.

Grillen skal være ekstra varm til fisk!
Når grillen er klar grilles fisk, aubergine, brødskiver og tomatbakken stilles på risten, ryst den engang imellem.
Fisken skal grilles omkring 5-7 min. på hver side, dette afhænger selvfølgelig af hvor varm grillen er. Aubergine grilles til de er bløde indeni. Tjeck med en gaffel. Brødet skal bare lige ha’ grillmærker. Tomaterne må gerne gå lidt i stykker men ikke splatte helt ud.
Jeg kommer aldrig olie på maden inden jeg griller, det får bare maden til at brænde fast. Kom hellere olie og dressing på efter grillen. Dryp fx lidt af væden fra tomaterne over brødet og fisken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *