fbpx
+

Grundtvig-Akademiet

Vi eksperimenterer med Grundtvig

Grundtvig-Akademiet søger efter bud på, hvad det grundtvigske er, vil og skal. Vi bringer N.F.S. Grundtvigs tænkning og poesi i spil og i modvind i folkelige, kirkelige, pædagogiske og akademiske sammenhænge. Grundtvig-Akademiet går nysgerrigt til værks og tager ikke patent på en bestemt fortolkning af Grundtvig. Kort sagt: Vi eksperimenterer med Grundtvig – gerne sammen med andre. Grundtvig-Akademiet er en selvstændig del af Foreningen Grundtvigsk Forum. Akademiet er oprettet i 1999.

Vil du lære mere om Grundtvig?

Tirsdag med Grundtvig er en introduktion til N.F.S. Grundtvig til dig, der har lyst til at vide mere om manden bag en stor del af de tanker, der ligger til grund for vores kultur og samfund i dag.

Læs mere og tilmeld dig her

Grundtvigs Skoletjeneste

Grundtvigs Skoletjeneste er en nyoprettet specialistenhed i og om N.F.S. Grundtvig for skoler, lærere og lærerstuderende. Skoletjenesten har til huse i Gellerup i Aarhus.

Grundtvig-Akademiet arrangerer studiekredse og seminarer, holder foredrag, skriver bøger, laver podcasts og meget andet.

I København holder vi til i Vartovs historiske bygninger, og i Aarhus kan man finde os i Gellerup, hvor mennesker fra mere end 80 forskellige nationaliteter har deres hjem og hjerte. Vi tager gerne rundt i Danmark og har også internationale forbindelser i lande så forskellige som Sydkorea, Indien, USA og Polen.

Akademiet er interesseret i sammenhænge — hos Grundtvig, i samfundet og i menneskelivet: Fornuft og følelse, ånd og krop, fortid og fremtid, individ og fællesskab, det poetiske og det politiske, tro og viden, det nationale og det globale.

Hvad Arendt og Grundtvig kunne have at tale om…

Frihed er ikke at bestemme selv i sin egen verden, men at kunne igangsætte initiativer i den fælles verden. Det og mere ville Grundtvig og Hannah Arendt kunne mødes om – og bl.a. derfor er der noget, i vores egen tid, der kalder på deres tænkning