fbpx

Christians Kirke

Christians Kirke – Her fik Grundtvig lov at holde aftensang mens han var under censur

 

Grundtvig i Christians Kirke

Fra 1832-38 holdt Grundtvig aftensang i Christians Kirke, som dengang hed Frederiks Tyske Kirke. Grundtvig var under censur og kunne ikke få et almindeligt præstekald, men måtte nøjes med at prædike.

Fra slutningen af 1820’erne til 1840 havde Grundtvig sin bolig i Strandgade 4. I lejligheden havde Grundtvig arbejdsværelse og bibliotek i den store, fine stue med 4 fag vinduer ud mod gaden. Familien havde så kombineret soveværelse og spisestue i lejlighedens næststørste rum.

Selvom Strandgade var den pæne gade på Christianshavn, lå huset, familien Grundtvig boede i, som det sidste beboelseshus før gaden blev til et industriområde med sæbekogeri, skibsværft mv. Her lå også nogle pakhuse. Dér havde Grundtvig til hensigt at oprette en frimenighed. For at forhindre det tiltag fik Grundtvig lov at holde aftensang i Christians Kirke.

Seværdigheder i nærheden

Vor Frelsers Kirke
Christiania, se hjemmeside, hvor der også er oplysning om omvisninger i fristaden

Kontaktoplysninger

Christians Kirke
Strandgade 1
1401 København K
www.christianskirke.com

Åbningstider
Tirsdag-fredag kl. 10-16.
Kirken er lukket for besøg under kirkelige handlinger.
tlf. 3254 1576
mail: christianskirke@gmail

 

Læs mere om hvorfor Grundtvig blev sat under censur

Læs mere om familien Grundtvig i Strandgade i Arne Ipsens bog “Et hus på Christianshavn – historien om Strandgade 4 og 4 B og ejendommens beboere”. Forlaget Attika, 2003