fbpx

Herregården Palsgaard

Grundtvigs tredje kone Asta Tugendreich Adelheid komtesse Juel Wind Frijs var frue på herregården Palsgaard 1848 – 58. Diplomaten Holger Christian Reedtz ejede godset Palsgaard fra 1835. Han giftede sig i 1848 med den 21-årige Asta, der kom fra Frijsenborg. De fik fire børn, men da Holger Reedtz døde i januar 1857 rejste Fru Asta med børnene til København og blev i april 1858 gift med N. F. S. Grundtvig.

Grundtvig har aldrig været på Palsgaard, men under treårskrigen var Grundtvigs ældste sønner Johan og Svend som soldater indkvarteret i Bjerge herred og besøgte Palsgaard.

Herregården Palsgaard. Foto: Lars Thorkild Bjørn

Palsgaard er i dag en større industrivirksomhed med landbrug og skovbrug. Den smukke slotspark på 21 ha kan tilskrives Holger Reedtz, der hjemførte mange sjældne træer og buske. I parken ligger et observatorium som Holger Reedtz lod opføre i græsk stil. Parken omfatter også Gudrund Schous friluftsscene, der hver sommer danner rammen om Palsgaard Sommerspil.

Adresse: Palsgaardsvej 10, 7130 Juelsminde

Åbningstider: Slotsparken er offentlig tilgængelig fra kl. 08.00 til solnedgang og er en af landets største herregårdsparker.
Kontaktoplysninger: Palsgaards hjemmeside

Seværdigheder i nærheden:
Glud museum

 

Tak til Lars Thorkild Bjørn for tekst og billeder!