Kort om gudstjenesten. Samtalekort

Går du i kirke? Kan du lide at gå til gudstjeneste? Er der dele af gudstjenesten, du gerne vil have lavet om?
Forstår du ordene ved dåben eller nadveren? Og hvem skal egentlig bestemme, hvordan gudstjenesterne i folkekirken skal foregå, og hvad der skal siges? Præsten, biskoppen, dronningen, kirkegængerne – eller dem, der ikke kommer, men måske egentlig gerne ville?

Præsterne i folkekirken diskuterer i disse år ord og form i gudstjenesten. Men den diskussion skal de ikke have for sig selv. Derfor har Grundtvigsk Forum lavet et sæt samtalekort med 31 spørgsmål om gudstjeneste, dåb og nadver og om, hvem der skal bestemme og hvor vigtigt det er, at gudstjenesten i Skagen og Skælskør ligner hinanden.

Brug samtalekortene
Samtalekortene sendes ud i mere end 17.000 eksemplarer med september-nummeret 2019 af Menighedsrådenes Blad og kan også læses og printes på www.grundvig.dk, www.menighedsraad.dk og www.folkekirken.dk.

Kortene er udviklet af Grundtvigsk Forum og støttet af Landsforeningen af Menighedsråd og Folkekirkens biskopper

Print dit eget sæt samtalekort – og sæt samtalerne i gang!
På kortene er en vejledning til at komme i gang, og her kan du printe samtalekort om gudstjenesten:

Kort om gudstjenesten – print og klip ud
Kort om gudstjenesten – A4

Vil du vide mere…
Der er udgivet tre rapporter fra liturgiarbejdet, som Folkekirkens biskopper har sat i gang. Rapporterne findes både i deres fulde længde og i en kortere pixi-version. Her kan du se mere om liturgirapporterne

 

Flere samtalekort

Find flere samtalekort med forskellige temaer om alt lige fra EU til kulturmøder, eksistens og tillid. Se mere om samtalekort her