4 personer:
4 grove flade boller
2 dåser hvide bønner
1 lille løg, hakket groft
2 fed hvidløg, hakket groft
1 æg
2 spsk hvedemel
lidt tørret knust chili
lidt finthakket timian
2 spsk dijonsennep
Salsa:
1 avocado, taget ud af skrællen og skåret i tern
1 rødløg i fine tern
2 tomater i tern
Hvidvinseddike
Olivenolie
Salat:
Lidt skyllede salatblade
1 bakke rødbedespirer, skyllede
Sigt de to dåser hvide bønner og skyl dem godt under den kolde hane.
Kom bønner, løg, hvidløg, timian og chili op i en foodprocessor og blend det godt sammen. Kom det op i en skål og tilsæt æg og hvedemel og smag til med salt. Form til bøffer (hvis de er for bløde, så tilsæt lidt mere mel). Steg dem gyldne på begge sider i olie på en pande.
Kom avocado, rødløg og tomat i en skål og smag til med hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber.
Flæk bollerne og smør dem med dijonsennep. Læg lidt salat på ”underen”. Derefter ”bøffen” og så salsaen. Pynt med rødbedespirer og læg ”overen” på til sidst.