Knækbrød

Kategorier

Brød, Sofies Mad

“Der findes mange opskrifter på knækbrød, men denne her udmærker sig ved, at den kan laves uden mel. Og hvis man bruger glutenfri havregryn, kan gluten allergikere også være med!” siger Malene Grishauge, der er konferenceassistent i Vartov, og hvis bagværk både gæster og personale nyder godt af.

10 dl kerner (fx. solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner, sesam)
2,5 dl rapsolie (eller en smags-neutral olie)
4 dl vand
2-3 tsk salt (efter smag)
4dl havregryn (evt.glutenfri)

Alt blandes, og stilles en times tid så havregryn og hørfrø kan få lov til at suge . Der røres undervejs, og vand og/ eller havregryn justeres . Det skal blive til en tyk grød.
Grøden fordeles på ca. tre stykker bagepapir og mases ud mellem to stykker bagepapir med hænderne til den ønskede tykkelse (ikke for tyndt, så er knækbrødet ikke så egnet til pålæg. Men de kan godt laves tynde og bruges som snack).

Når grøden er fordelt i den ønskede tykkelse, skæres de vandret og lodret i ønskede størrelser .

Bages midt i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 15 min (hvis man ønsker tykke knækbrød – skru da ned i grader og op i tid). Knækbrødene skal blive gyldne – de må ikke blive for mørke, for så smager de hurtigt brændt på grund af det høje indhold af olie i både kerner og selve olien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *