Mandelkage med appelsin

Kategorier

Desserter, Sofies Mad

Miss X / photocase.de

“Server denne skønne kage for dine julegæster – med afstand selvfølgelig,” siger Malene Grishauge (og henviser til corona-restriktioner i forhold til det med afstanden, red.). Hun er konferenceassistent i Vartov, og bager boller og kager til konferenceafdelingen.

200g mandler
5 æg
200 g sukker
1/2 spsk. bagepulver
Skal fra en’ usprøjtet appelsin
En knivspids knust stjerneanis
Smør-spray/smør til formen
Mandler/flormelis og appelsinskal til pynt.

Rør sukker og æg sammen til en tyk hvid ægge “snaps “ det tager et stykke tid, men vær sikker på at sukkeret er helt opløst – ellers ligger det nederst i kagen som en klistret masse når den er bagt.

Kog og smut mandlerne (eller køb mandel splitter) og blend dem til mel. Bland bagepulver, appelsinskal og stjerneanis i mandelmelet. Vend herefter det hele i ægge snapsen.
Vend dejen i en springform og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min.
Lad kagen køle af og pynt med drys af flormelis, mandler og appelsinskal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *