fbpx

Mands Minde med Jan Gehl

Kategorier

Mands Minde, Podcast

Grundtvig holdt sine Mands Minde-foredrag på Borchs Kollegium i begyndelsen af 1830’erne. Her fortalte han samtidshistorie med et personligt udgangspunkt. Siden 2004 er en række kulturpersonligheder og politikere blevet bedt om at tage arven op fra Grundtvig og holde Mands Minde-foredrag på Vartov, hvor de med udgangspunkt i eget liv har fortalt danmarkshistorie.

I 2021 gav vi stafetten videre til arkitekt og professor Jan Gehl

“Hvis Jan Gehl ikke fandtes, var det nødvendigt at opfinde ham – for at redde byerne!” Sådan siger chefen for New York Citys departement for offentlig transport Jeanette Sadik-Kahn om arkitekt og professor Jan Gehl. København, New York, Sydney og Moskva er blandt de mange byer rundt om i verden som har draget nytte af Jan Gehls visionære tanker og ideer om prioritering af mennesker frem for trafik.

I fem foredrag fortæller Jan Gehl om sit 84-årige liv og arbejde fra barn til professor – og internationalt berømmet by-arkitekt (samt leder af jazzorkestret Vanjazztic) – og om den udvikling, der i løbet af hans liv er sket med byer, byliv, boliger, fritid, sundhed og samfund, som han ser det.

Herunder kan du lytte til de fem foredrag som blev afholdt i Vartov i maj-juni 2021.

”Barn under besættelsen -før, under og efter”
Krise og store årgange -på mange måder. En målrettet generation. Afgang som Arkitekt 1960 og verden ligger vid åben.

”De florissante 60ere -og den store danske miljødebat”
Bolignød, byggeboom -og reaktionen: Den store danske miljødebat.
Psykologi på nærmeste hold og tværfaglighed som nyt mantra. Boligaktioner, Mediedebatter og de første bøger -for 50 år siden.

”Tæt-lav byggeriet og andre fællesskaber”
Studenteroprør, oliekrise og fattigfirsere. Stiv modvind og landflygtighed-eller rettere forskud på internationaliseringen. Forskning og undervisning på Kunstakademiet on and off i 40 år. København som Europæisk Kultur by 1996. Og flere bøger.

”Danske værdier som eksportartikel”
Arkitektur-retur. Danske værdier som eksportartikel. Eget firma -som 63-årig. Opgaver og udgivelser på 6 kontinenter. København som laboratorium -og rollemodel.

”Medvind på cykelstierne – på den store scene”
Professor i 11 time. Realdania og Byrumsforskningen. The big five: Melbourne: Sydney, London, New York og Moskva.
Teamwork, tilbageblik og eftertanker.
A fortunate life!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.