fbpx

N.F.S.Grundtvigs Pris 2010

N.F.S. Grundtvigs Pris 2010 på 25.000 kr. går i år til Maya Ilsøe og Helle Krogh Madsen for deres arbejde i forbindelse med ”Pagten”, DR’s julekalender 2009. Maya Ilsøe skrev manuskript til ”Pagten”, hvor N.F.S. Grundtvig spiller en afgørende rolle i den kamp mellem det gode og det onde, liv og død, som drengen Malthe og nissepigen Lyda må kaste sig ud i.

Maya Ilsøe deler prisen med Helle Krogh Madsen, som tog initiativ til og var tovholder på det omfattende undervisningsmateriale, som blev udarbejdet i forbindelse med kalenderen og er med til at give temaer fra ”Pagten” holdbarhed også ud over juletiden.

Helle Krogh Madsen ved prisoverrækkelsen til Grundtvigsk Forums Årsmøde 2010. Foto: Henning Nielsen

 

Derfor får de prisen

Som begrundelse for indstillingen af de to prismodtagere sagde Birgitte Stoklund Larsen, leder af Grundtvig-Akademiet, bl.a.:

“”Pagten” er, hvad, der kom ud af en god ide – og grundigt research-arbejde. Det er ikke bare en stor men en kæmpe mundfuld at gå ombord i Grundtvig, og det må man sige, at Maya Ilsøe har gjort med stort mod – og hun har udfoldet sin ide fornemt og med sans både for Grundtvig og for de børn, der skulle se julekalenderen.

Men Maya Ilsøe får ikke prisen alene. Hun skal dele den med Helle Krogh Madsen. Og det skal hun, fordi vi også gerne vil anerkende den store indsats, som blev gjort med pædagogisk at følge op på de store temaer i ”Pagten”. Et lykkeligt samspil mellem det medrivende og umiddelbart fængslende drama på skærmen og den pædagogiske bearbejdelse i klasseværelset eller konfirmandstuen”.

Maya Ilsøe ved prisoverrækkelsen til Grundtvigsk Forums Årsmøde 2010. Foto: Henning Nielsen

Maya Ilsøe er manuskriptforfatter og hovedforfatter til ”Pagten”, DR’s julekalender 2009. Har også skrevet manuskript til DR’s julekalender fra 2006, ”Absalons Hemmelighed”. Maya Ilsøe har herudover bl.a. været episodeforfatter på DR’s dramaserie Sommer (2007, 2008). Uddannet fra filmskolen i 2003. Modtog i 2007 Cosmopolitans Talentpris.

Helle Krogh Madsen, teolog og leder af Folkekirkens Skoletjeneste København og Frederiksberg – er initiativtager til det omfattende undervisningsmateriale, der blev udarbejdet i tilknytning til ”Pagten” –”På sporet af Grundtvig”.

N.F.S. Grundtvigs Pris