fbpx

N.F.S. Grundtvigs Pris 2012

N.F.S. Grundtvigs Pris 2012 går til Maratonsang.

I begrundelsen for tildelingen af prisen hedder det bl.a. fra akademileder Birgitte Stoklund Larsen:
”Prisen går til ideen, som blev født i et miljø, på Vartov-kollegiet, hvor der var både evne og vilje til at føre den ud i livet, at føre fællessangen ajour. Maratonsang har givet glæden ved fællessangen et nøk opad, fornyet en velafprøvet genre, og til og med gjort det på en måde, som er lige til at gå hen at gøre ligeså, hvis man er et andet sted i landet.
At man kan synge hele dagen på årets længste og lyseste dag også i det 21. århundrede, – det giver fluks forbindelse til et dybere lag i både os selv og den folkelige bevidsthed. ”

Prisen for Marathonsang modtages af de tre tovholdere og kontaktpersoner for arrangementet: Mette Møller Jørgensen, der er gymnasielærer på Gefion Gymnasium og som var tovholder i 2010. Niels Winthereik, der læser religionsvidenskab og statskundskab, og som var tovholder i 2011. Marie Ørbæk Christensen, der læser litteraturvidenskab, og som var tovholder i 2012.

 

Mette Møller Jørgensen siger om arbejdet med Maratonsang:
”Det har været en stor oplevelse at være med til at opfinde Maratonsang: Lige fra første år, hvor vi skulle overbevise os selv og andre om, at der overhovedet ville være nok sangglade mennesker, der gad sætte en hel dag af til højskolesang, og til sidste år, hvor vores største bekymring var, hvordan vi skulle få plads til alle i gården. At opleve så stor en begejstring og opbakning til noget så simpelt som sang har været både overraskende og livsbekræftende.”

Og Marie Ørbæk Christensen fortsætter:

”At lave Maratonsang er både intensivt og tidskrævende – men det munder også ud i en hel dag, hvor man fra solopgang til solnedgang møder smil og glade stemmer, der alle værdsætter at mødes under åben himmel og opleve den store glæde ved at synge sammen. Det er ret utroligt at se, hvor stort Maratonsang er blevet, og det har for os alle været en stor ære at være med som arrangører.”

N.F.S. Grundtvigs Pris er indstiftet af Grundtvigsk Forum og blev uddelt første gang i 2010, hvor den gik til Maya Ilsøe, manuskriptforfatter til DR’s julekalender ”Pagten”.
I 2011 gik prisen til Anja og Mads Rykind-Eriksen, forstandere på Rødding Højskole.

Prisen blev uddelt fredag den 26. oktober på Grundtvigsk Forums årsmøde i Vartov. Med æren følger en check på 25.000 kr.

Se mere om N.F.S. Grundtvigs Pris her