fbpx

N.F.S. Grundtvigs Pris 2015

N.F.S. Grundtvigs Pris 2015 går til Frode Muldkjær, bestyrer af Garagehøjskolen – Danmarks mindste højskole

I begrundelsen for tildelingen hedder det bl.a.: ”Frode Muldkjær får prisen for sin helt egen måde at gøre det grundtvigske gældende i Nordjylland. Garagehøjskolen er ganske enkelt en god idé. Den finder sted i Frode Muldkjærs egen garage på Dronninggårdsalle 4 i Dronninglund.

Hvordan holder man Garagehøjskole?

Men, hvordan holder man egentlig højskole i sin garage? Jo, man stiller 35 stole op. Der synges fra højskolesangbogen. Garagebestyreren får så 15 minutter til at fortælle om det, der er sket udenfor garagen, og som er værd at tænke over. Og så er der ellers foredrag. Så enkelt kan det være,” lyder det bl.a. i motivationen fra Morten Thaysen, der er medlem af Grundtvigsk Forums styrelse.

Frode Muldkjær og Kirsten M. Andersen, formand for Grundtvigsk Forum. Foto: Henning Nielsen

 

Garagehøjskolen er et sted hvor man gør noget ved den samtale, der alt for ofte forsvinder i mediernes larm og underholdning:

”Garagehøjskolen – den mindste højskole i hele kongeriget er således et genialt koncept i al sin enkelthed. Det er lige til at kopiere andre steder i landet. Tag en garage, sæt nogle stole ind og indbyd så folk, der gerne vil samtalen. Den samtale, hvor man bliver klogere på, hvad hinanden tænker, og hvor der er tid til det. Vi har alle brug for det!” hedder det videre i motivationen for prisuddelingen.

Motivationen tildeler ikke blot Frode Muldkjær og hans Garagehøjskole prisen, men også hans arbejde med maratonsang i det nordjyske.

Maratonsangen er godt nok inspireret af Maratonsang i Vartov, men har fået sit helt eget præg på Dronninglund Kunstcenter på årets lyseste dag, og har efterfølgende fået en solhvervssøster på årets korteste dag i Aalborg på det gamle Nordkraft. ”Sangkraft i Nordkraft” hedder det.

”Når Frode Muldkjær får N.F.S Grundtvigs Pris er det for at være igangsætter og tovholder på både garagehøjskolen og maratonsangen. Men han får også prisen, fordi han ikke gør det alene, men går ud og taler med andre om det. Dermed skaber han relationer på tværs af grupperinger og foreninger og lignende.” hedder det i prismotivationen.

Læs mere om prisen her