Porterbraiseret kalvespidsbryst

|

Kategorier

Kalv/Okse, Sofies Mad

1 kalvespidsbryst a ca. 800g
2 gulerødder
1/2 knoldselleri
3 stilke rosmarin
3 spsk. korianderfrø
3 spsk. tomatpure
1 porter
Vand

Skær kalvebrystet fri for de værste sener og fedtlag, vend det i salt, peber og koriaderfrø og brun det godt af på en pande. Læg brystet i en gryde der kan tåle at komme i ovnen.

Kom tomatpure på panden og varm det godt igennem, kom lidt vand ved og hæld det hele op til kalvebrystet. Skræl gulerod og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Kom så urter, rosmarin og porter i gryden og vand til det lige dækker.

Braiser i ovnen ved 200 grader i 2-2 1/2 time, eller til det er mørt.

Når kødet er mørt så tag kødet op og skær der i skiver og læg skiverne på et fad. Tag rosmarinstilkene op ad gryden og smid dem ud og blend resten. Hæld sauen over kødet.

Spis for eksempel kalvebrystet med dampede skorzonerrødder, gulerødder og kogte kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *