fbpx

Småkager med ingefær

Kategorier

Desserter, Sofies Mad

Personalet i Vartov har prøvesmagt – og de er godkendt!

Malene Grishauge bager kager til konferenceafdelingen i Vartov, og denne gang har hun lavet de lækreste ingefærsmåkager – bedøm selv!
Opskriften er desuden afprøvet med glutenfri mel – det fungerer også, men så bliver småkagerne bare lidt hårdere i biddet (læs: lækrere at dyppe i kaffen)

Ca.35 stk:

100g smør
200g sukker
50g sirup
275g hvedemel
1.tsk ingefær stødt
1 spsk ingefær frisk
1tsk kanel
En lille smule nellike (stødt)
1/2 tsk vanilje
Lidt salt
1æg

Smør , sukker, frisk ingefær og sirup opvarmes i en gryde.
Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, salt, vanilje og nellike.
Rør æg og de tørre ingredienser i gryden.
Kan trilles som små kugler (lidt større end pebernødder)

Bages ved 175 grader i ca 12 minutter.

“Men,” siger Malene: “Vi laver stænger og skærer dem som små snitter når de er bagt (skæres lige når de kommer ud af ovnen) – det synes vi bliver finere.” Evt kan man give dem et minuts tid i ovnen efterfølgende.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *