Stegte sild med fennikel og granatæble

Sofie Baunbæk Reilly er kok i Vartov, hvor man spiser godt!

Meget af den mad, der bliver serveret for gæsterne, kommer også på hjemmesiden, når der for eksempel bliver sat fokus på Grundtvig ved højtiderne og årstidernes skiften.

Stegte sild med fennikel og granatæble

Her er det skønne stegte sild – lige til frokostbordet.

4 hele sildefileter.
4 spsk. grov sennep.
Lidt rugmel.
1,5 dl. lagereddike.
1,5 dl. vand.
1,5 dl. sukker.
Lidt tørrede limeblade.

Fennikelsalat:
1 fennikel, skåret i tynde skiver.
Lidt dild, groftsnittet.
Æbleeddike.
Koldpresset rapsolie.

Kerner fra et granatæble.

Læg sildefileterne med skindsiden nedad. Smør ca. 1 spsk. grov sennep på hver filet og drys med salt og peber. Fold dem på midten og vend dem i rugmel. Steg dem på en en pande i rigeligt olie til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem køle af. Kog en lage af eddike, vand, sukker og limeblade. Når både lage og sild er kølet af, lægges fileterne i en beholder hvor lagen kan dække dem. Lad dem trække i minimum 2 dage.

Vend fennikel med dild og smag til med eddike, olie, salt og peber.

Anret Fennikelsalaten og kom halvererede stykker af stegte sild ovenpå. Drys med granatæblekerner og evt. ærteskud.