fbpx

Alternative åbningstaler

Kategorier

Podcast

“Hvis du var statsminister, hvad ville du så sige til danskerne ved Folketingets åbning?”

Sådan har Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet de senere år spurgt markante stemmer fra erhvervs-, organisations- og kulturliv. De har grebet bolden og holdt hver deres alternative åbningstale og efterfølgende stillet op til en debat i salen, som Clement Kjersgaard har styret.

Hvis demokratiet skal have en fremtid, kræver det samtale på tværs i samfundet, og det kræver, at der skabes nye forbindelser. Derfor er Grundtvigsk Forum og Grundtvig-Akademiet initiativtager til de alternative åbningstaler, som nøje er placeret tre uger før Folketingets åbning. Ønsket er at inspirere politikerne – og opfordre dem til at tænke og arbejde visionært for fremtidens Danmark.

 

2021

Under overskriften: ”Europa – hvem er du? Er der håb i en fælles fortælling om Europa?” holdt Friis Arne Petersen, partner hos Rud Pedersen Public Affairs og tidligere diplomat og direktør i Udenrigsministeriet, Lone Theils, journalist og forfatter samt Per Øhrgaard, professor em., dr.phil. hver sin alternative åbningstale i Vartov – præcis tre uger før Folketingets åbning i 2021.

Hør Friis Arne Petersens tale her:

Hør Lone Theils tale her:

Hør Per Øhrgaards tale her:

 

2011

Generalsekretær i Verdensnaturfonden Gitte Seeberg, forfatter og musiker Kristian Leth og direktør Asger Aamund holdt åbningstalerne i 2011.

Hør Gitte Seebergs tale her:

Hør Kristian Leths tale her:

Hør Asger Aamunds tale her:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.