fbpx

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Frihed & Folkedybet

14. september Kl. 19:00 - 21:00

Frihed &

– Debataften om Grundtvig & Struensee og nutidens frihedssyn

Onsdag den 14. september: Frihed & Folkedybet

Med Poul Madsen, fhv. chefredaktør for Ekstrabladet, og Ulrik Langen, professor Københavns Universitet

KØB BILLET HER

”Det skidne kildespring”. Sådan beskrev Grundtvig alt det, der væltede frem i den korte periode fra 1770-1773, hvor Struensee fik indført trykkefrihed i Danmark. Og når man bevæger sig ud på ’de sociale medier’ i dag, kan man nogle gange få den tanke, at det er en meget præcis beskrivelse.

Grundtvig ændrede siden syn på trykkefriheden og blev en af dens fremmeste forsvarere. Men hvor står vi i dag i forhold til den frie debat på de sociale medier? Bør vi alle sammen tage på højskole, før vi kan få lov at få en Twitterprofil?

Med afsæt i ’gamle tanker’ hos Struensee og Grundtvig kigger vi nærmere på spørgsmålet om Frihed & Folkedybet i dag. Vi begynder og slutter med at synge et par af ’fortidens forbudte sange’. Kom og vær med!

 

2022 er 150-året for Grundtvigs død og 250-året for Struensees henrettelse. Over tre aftener danner deres udødelige ideer bagtæppe for diskussioner af nutidens samfund og frihedssyn. Arrangementerne finder sted kl. 19-21 på følgende datoer.

Følg linket for at gå til billetkøb:

Onsdag den 7. september – Frihed & Samfundssind

Onsdag den 14. september – Frihed & Folkedybet

Onsdag den 21. september – Frihed & Løgn

Entré: 75,- / studerende: 50,-

 

Arrangementet er en del af festivalen Grundtvig lever!, der afholdes i september 2022 i anledning af 150-året for Grundtvigs død.

Detaljer

Dato:
14. september
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark

Arrangør

Grundtvigsk Forum