Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Genlyd. Humanisme og ensomhed

11. marts, 2019 Kl. 19:30 - 21:45

Genlyd. Europæisk åndshistorie fortalt gennem musik

Tredje i Vartov: Humanisme og ensomhed

Beethoven var inspireret af den franske revolutions frihedsidealer og hævdede den skabende musikers sociale ligeværdighed med andre. Samtidig var han en individualist, der formede sine værker efter sine egne love. Schubert var lyrikeren, der var præget af de romantiske strømninger og skabte musik på erfaringen af ensomhed, men med en drøm om sammenhæng. Hvor ser vi de musikalske eksempler på melankoli og menneskets længsel efter fuldkommenhed? Og hvad er det for en individforståelse, der taler ud af denne tid?
Musik af Beethoven, Schubert, Schumann og Mendelssohn

Salontalere: Jens Elvekjær, pianist, og Erik A. Nielsen, professor, dr. phil. i litteraturhistorie
Medvirkende musikere: Jens Elvekjær, pianist
Moderator: Esben Tange, redaktør, cand.mag.

_______________________________________

Til alle tider har mennesket været optaget af at forstå sig selv og verden omkring sig. Også gennem musikken. Men hvordan kan man høre på musikken i 1600-tallet, at et nyt menneskesyn er brudt frem? Og hvad var det for en fejde, som prægede det musikalske forhold mellem Brahms og Wagner, og som fik politisk betydning, bl.a. i 1930’ernes Tyskland?

Gennem seks saloner bevæger vi os igennem 500 års musik- og åndshistorie. Til hver salon taler mennesker med forstand på musik- og åndshistorie sammen, og samtalen krydres med musikeksempler fra medvirkende musikere og ensembler. Hver salon fortsætter med en kort koncert, hvor aftenens temaer opleves gennem musikken. Aftenen slutter med ost og rødvin og med mulighed for samtale med musikerne og de øvrige medvirkende.

Billetter
Der er studiepriser til studerende med gyldigt studiekort.
Køb billet til enkeltstående arrangement HER – pris: 250,-/70,-
Køb Partout billet til alle seks saloner HER – pris: 900,-/350,-

Detaljer

Dato:
11. marts, 2019
Tidspunkt:
19:30 - 21:45
Begivenhed Kategori:

Sted

Vartov
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map