Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vi skal være by igen! Grundtvigs fødselsdag 8. september 2020

8. september, 2020 Kl. 8:30 - 9:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grundtvig fylder 237 år den 8. september 2020. Hans tredje kone Asta, der havde evner som eventmager, gjorde Grundtvigs fødselsdag til en offentlig begivenhed, hvor ’det grundtvigske’ og ’det fælles bedste’ blev vendt og drejet. Den tradition har vi fortsat i Vartov.

Vi skal være en by igen!

Morgentaler ved
Anne-Grethe Foss, direktør i Metroselskabet
Jakob Ingemann Parby, museumsinspektør ved Københavns Museum og
Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Alternativet

Alt det, en by er, kunne den med coronavirussens opståen pludselig ikke være. I en by bor man tæt – fordi man kan lide det. Og i en by kan man mødes – for det er det, byen er indrettet til: med caféer, torve, bænke, pølsevogne og kollektiv trafik. Som hovedstad er København samtidig hele landets by: Tivoli, Strøget, Operaen, Christiansborg og Den lille havfrue tilhører os alle. Og turister kører rundt på cykel og skaber kaos, fordi de egentlig ikke kan cykle. Byen indgår i en udveksling af ideer, viden, kunst og kreativitet med andre byer i hele verden. Byen er et mødested for ånd, fordi den er et mødested for mennesker. Sådan var det – og sådan skal det være igen!

Det er ikke første gang, København er ramt af sygdom. I 1853 blev København ramt af en koleraepidemi, som slog knap 5000 mennesker ihjel. Det var bl.a. pga. koleraepidemien, at voldene rundt om København blev revet ned, hvilket betød, at byen pludselig kunne vokse. Den by, som Grundtvig (og Kierkegaard, H.C. Andersen, H.C. Ørsted m.fl.), gik rundt i, blev altså i løbet af hans levetid til en helt anden by. Men: Hvilke volde skal vi vælte i dag?

Kom og hør tre morgentaler i anledning af Grundtvigs fødselsdag ved hhv. Jakob Ingemann Parby, museumsinspektør, ph.d., Københavns Museum, direktør i Metroselskabet Anne-Grethe Foss og Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Alternativet.

Dertil stærk kaffe og sang – sammen med afstand!

Arrangeret i samarbejde med Grundtvig-Selskabet

Detaljer

Dato:
8. september, 2020
Tidspunkt:
8:30 - 9:15
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Grundtvigsk Forum

Sted

Vartovs grønnegård
Farvergade 27
København K, 1463 Danmark
+ Google Map