fbpx
+

Velkommen til Grundtvigs vidensunivers

Hvem var Grundtvig?

Nicolai Frederik Severin Grundtvig blev født i 1783 og døde 89 år senere i 1872. Han var både præst, salmedigter, forfatter, folkeoplyser, politiker, samfundsdebattør og skolemand. Og det er svært at pege på andre historiske personer med en tilsvarende betydning for udformningen af nutidens danske samfund og kulturliv. Grundtvig blandede sig ivrigt i samfundsdebatten gennem hele sit liv – og stillede spørgsmål til alt væsentligt, der vedrører et menneskeliv.

Grundtvigs virke

Skole

Grundtvig har haft stor indflydelse på, hvordan vi forstår skole, undervisning og dannelse i Danmark.

Kultur og samfund

Grundtvigs tanker og virke satte i sin samtid eftertrykkelige spor, der stadig har betydning for vores samfund og kultur den dag i dag.

Kirke

Selv om Grundtvig på mange områder ville være dybt kritisk over for folkekirken og danskernes kristendom i dag, har han også sat sit tydelige præg på begge dele.

Mands Minde

Grundtvig holdt sine Mands Minde-foredrag på Borchs Kollegium i begyndelsen af 1830’erne. Her fortalte han samtidshistorie med et personligt udgangspunkt.

Og han har aldrig levet, som klog på det er blevet, han først ej havde kjær

N.F.S Grundtvig 1834

Tidslinje over Grundtvigs liv

Se tidslinjen over højdepunkterne i Grundtvigs liv og virke

Grundtvigske stemmer

En podcast om Grundtvigs indflydelse på både skole, kirke, kultur og samfund. Første del er om Grundtvigs indflydelse på skole og dannelse.

Akademiet: Grundtvig i nutiden

Grundtvig-Akademiet søger efter bud på, hvad det grundtvigske er, vil og skal. Vi bringer N.F.S. Grundtvigs tænkning og poesi i spil og i modvind i folkelige, kirkelige, pædagogiske og akademiske sammenhænge.