+

Grundtvigsk Tidende

Kritik af Den Danske Salmebog

Salmedigter og forfatter Iben Krogsdal har brugt forårets aflysninger til at læse salmebogen fra ende til anden. Konklusionen er, at der er overraskende mange ringe salmer, og at der er grund til at overveje – selv når de gode salmer tæller med – om salmebogen er på vej til at blive en teologisk katastrofe

Grundtvigsk Tidende skriver om kirke, skole, kultur og samfund, og om sammenstød og mødepunkter herimellem. Med afsæt i den grundtvigske tradition søger tidsskriftet efter bud på, hvad det grundtvigske er, vil og skal i dag. Tidsskriftet udkom første gang i oktober 1845 og er dermed et af Danmarks ældste.

Grundtvigsk Tidende deler ikke læserne ind i målgrupper, men opfatter ’folkeoplysning’ som noget, der kræver, at vi alle står på tæer. Find information om abonnement og tidligere artikler her på siden.

Skal der være større liturgisk frihed?

Skal der være større frihed for den enkelte kirke til at udforme gudstjenesten på sin egen måde? Hvad mener de, der betegner sig selv som ’grundtvigske’ mon herom? Måske ikke overraskende, så mener de ikke det samme … Læs otte indspark i diskussionen her

Grundtvigs kvinder

Ny serie i Grundtvigsk Tidende: Gennem otte fortællinger hører vi kvinderne omkring Grundtvig fortælle – om Grundtvig, om sig selv, om tiden og om brydningerne.

Politikerne burde da ...

... interessere sig for, at kirken har gode betingelser – INTERVIEW: Grethe Tornberg taler med Kirsten M. Andersen