Stop madspild og nyd en romkugle!
I Sofies køkken i Vartov bliver der, foruden god mad, også serveret gode kager.
Malene Grishauge, der er konferenceassistent i Vartov, bager kager til møde- og konferenceafdelingen i Vartov, og det nyder både gæster og kolleger godt af!
Denne gang har vi med stor fornøjelse nydt hendes romkugler, og som hun siger:
“De smager mega godt, og ofte har vi kagerester, som ellers bare skulle smides ud. Men på den her måde får resterne nyt liv- og så falder de altid i god jord!”
Her kommer opskriften:
500g kage rester
200g mørk chokolade
100g marcipan eller mandelmel
2spsk Rom (el. Alternativt – essens)
3 spsk marmelade (evt. solbær, hindbær eller lign.)
Drys:
Kokosmel, nødder – kun fantasien sætter grænser!
Alt blendes – hvis dejen er for våd, kan der tilsættes havregryn ( lavet til mel) til at suge noget væde.
Rulles til ønskede str. kugle, trilles i den ønskede topping – og voila værsgo og spis( romkuglerne kan evt. sættes på køl 1.times tid, så sætter de sig lige lidt- men det er en smagssag)