fbpx

Nøddekage med ostecreme

Kategorier

Desserter, Sofies Mad

I Vartov får man ikke bare god mad, men også gode kager! Malene Grishauge er konferenceassistent i Vartov, og bager kager til møde- og konferenceafdelingen i Vartov. Det nyder personalet også godt af! Her er Malenes bud på en rigtig “sommerbombe”. Kagen kan ydermere serveres til folk med glutenallergi, da den er bagt helt uden mel.

Nøddebund:
200g sukker
200g hasselnødder
4 æg
Lidt vanille
1 tsk. Bagepulver

Mal nødder til mel. Pisk sukker og æg til tyk skummende masse og vend de tørre ingredienser i.
Bages i springform, i forvarmet ovn ved 170 grader i ca 40 min (afhængig af ovn) Kagen bliver lidt marengs-agtig på toppen. Den falder sammen når den er ved at være bagt, eller når den kommer ud af ovnen.

Fyld:

200g mascapone
200g neutralost
1/2 liter fløde
Korn fra 1 vaniljestang
Skal af 2 citroner + saft fra 1.
8spsk flormelis

Pisk fløden til skum – ikke meget stift. Pisk ostene sammen med citron.
Bland evt. vanilje sammen med flormelis og tilsæt osteblandingen. Piskes fin og glat. Blandes herefter forsigtigt med flødeskum.
Fordeles oven på den helt afkølede kage – toppes med hvad man kan lide. Her i sommersæsonen – med friske jordbær, hindbær og blåbær og nårhh ja, lidt hvid chokolade

 

2 Comments

  1. Kan jeg lave ostecremen om formiddagen og så opbevare den i køleskabet indtil den skal bruges?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *