Oksekødssuppe med byg og grønkål

|

Kategorier

Kalv/Okse, Sofies Mad

500g. oksekød i tern (fx inderlår).
2 løg, skåret i små tern.
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver.
2 dl. hvidvin.
1 dl æblemost.
1,5 l. grøntsags- eller oksebouillon.
3 kviste timian.
2 pastinakker, skrællet og skåret i små tern.
¼ knoldselleri, skrællet og skåret i små tern.
2 gulerødder, skrællet og skåret i små tern.
1 stor håndfuld grønkål, ca. 100 gr., fintsnittet.
1 dl. perlebyg.
2 dl. vand.

Start med at koge 1 dl. perlebyg i 2 dl. letsaltet vand i 15-20 min. Sigt evt overskydende vand fra og lad stå.

Brun oksekødet godt i en gryde. Kom løg og hvidløg i og hæld hvidvin ved. kog ned til det er næsten væk. Hæld æblemost og bouillon på og kog langsomt op og skum suppen af. Lad derefter simre til kødet er næsten mørt, ca. ¾ time. Tilsæt derefter pastinakker, knoldselleri og gulerødder og lad simre i 10 min. tilsæt så grønkål og byggryn og kog yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *