Sommerroulade med hindbær og citron

Kategorier

Desserter, Sofies Mad

Creme:
2 blade husblas
75 g. hvid chokolade
1 dl. Citronsaft
1 spsk. Sukker
2,5 dl. Piskefløde
1 lille bakke hindbær

 

Dej:
4 æg
100 g. sukker
1 knsp. Salt
100 g. mel

Creme:
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Varm sukker og citronsaft op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Smelt forsigtigt den opblødte husblas heri under omrøring.  Hæld den varme blanding over chokoladen og rør kraftigt til chokoladen er helt smeltet. Lad den køle næsten ned.
Pisk fløden til flødeskum og vend den i citronmassen. Sæt cremen på køl til den er helt stivnet.

Dej:
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker hvidt og skummende. Pisk hviderne helt stive.
Tilsæt salt til hvedemelet og vend skiftevis mel og hvider i blommerne.

Bøj siderne på et stykke bagepapir, så det bliver til en form på 25 gange 30 centimeter.
Hæld dejen ud i formen og bag den ved 180 grader i 10 min.

Tag kagen ud og lag den køle lidt af. Træk så forsigtigt bagepapiret af kagen og læg kagen tilbage på bagepapiret, læg et viskestykke over og lad den nu køle helt af.

Rør cremen igennem og vend forsigtigt hindbær i.  Fordel cremen ud over  hele kagen og rul rouladen sammen på den lange led. Brug bagepapiret til hjælp.

Pak den stramt ind i bagepapir og derefter film og stil rouladen på køl til næste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *